gototopgototop
Sâmbătă, 05 Martie 2011 00:07

Săptămână de baschet

Scris de  Andrei Chisanovici
Evaluează
(1 vot)

 Politehnica Iaşi-CSM Bucureşti de la ora 18 la Sala Polivalentă, meci contând pentru etapa a 24-a a campionatului naţional de baschet masculin.


     După ce în turul campionatului au jucat două etape consecutive în deplasare, baschetbaliştii ieşeni vor primi în următoarele 8 zile vizita CSM-ului din Bucureşti şi a campioanei CSU Ploieşti(sâmbăta viitoare). Între cele două partide se joacă şi restanţa cu Gaz Metan Mediaş(miercuri-ora 18, Sala Polivalentă) care ar fi trebuit să se dispute acum o lună, dar care a fost amânată(ca de obicei) din cauza unui târg organizat la Sala Polivalentă.

     La o primă vedere, ieşenii vor evolua în meciuri foarte grele, dar pe care le pot folosi ca un benefic antrenament în vederea playout-ului.Cu siguranţă, meciul de astăzi este cel mai accesibil datorită apropierii din clasament între cele două echipe(CSM-12, Politehnica-14), însă bucureştenii au câştigat un total de 11 meciuri din 22, cu 7 mai multe decât gazdele care au disputat acelaşi număr de meciuri.

     Tot în vederea ultimei părţi a campionatului, echipa ieşeană a reuşit în această săptămână ce nu reuşise în pauza de iarnă. Astfel,la echipă a apărut un nou jucător. Deşi se căuta un pivot, a fost adusă o extremă-Brice Kabengele(29 de ani; 1,95 metri). Jucătorul cu dublă cetăţenie (româno-franceză) este fost internaţional, jucând câteva meciuri pentru naţionala României. Nici la echipele de club nu stă mai rău, fiind legitimat în anii trecuţi la echipe importante din ţară, precum CSU Sibiu, Asesoft Ploieşti şi Elba Timişoara.

 

Celelalte meciuri ale etapei sunt:

Sâmbătă, 5 martie

CSU Ploieşti-CSM Oradea
BC Perla Harghitei-BC Mureş
CSU Sibiu-CSU Braşov
U Cluj-Gaz Metan Mediaş  ora 19-TVR3
SCM CSS Craiova-Energia Rovinari

Duminică, 6 martie

BCM U Piteşti-BC Timişoara
CSA Steaua-CS Otopeni  ora 19-TVR3 

Ultima modificare în Sâmbătă, 05 Martie 2011 11:24
Andrei Chisanovici

Ultimele de la Andrei Chisanovici

Articole asemănătoare (dupa etichetă)

sus