gototopgototop
Vineri, 25 Februarie 2011 19:09

Şi longevitatea se învaţă (I)

Scris de  Roxana Rotaru
Evaluează
(0 voturi)

1. Mizaţi pe ceaiul verde. Cercetătorii de la " Medical College of Ohio " au descoperit în 1997 că, pe lângă antioxidanţii conţinuţi, ceaiul verde inhibă formarea şi dezvoltarea celulelor canceroase.
2. Descoperiţi algele tinereţii veşnice. Spirulina constituie, realmente, o sursă unică de oligoelemente şi de acizi graşi esenţiali, ale căror proprietăţi în prevenirea imbătrânirii nu mai trebuie demonstrate.


3. Imitati albinele şi convertiţi-vă la  miere şi polen. Un studiu recent efectuat într-un spital din New York a demonstrat că ele acţionează pozitiv asupra colesterolului şi a trigliceridelor. Este de reţinut că speranţa de viaţă la apicultori este superioară celei a populaţiei în general.
4. Cruţaţi-vă partenerul / partenera de viaţă. 5% din cazurile de cancer pulmonar se datorează fumatului pasiv. Un studiu american a constatat o creştere cu 23% a mortalităţii coronariene la bărbaţii nefumători, căsătoriţi cu femei fumătoare.
5. Ţineţi sub control tensiunea arterială. Odată cu imbătrânirea, tensiunea arterială afectează tot mai mult speranţa de viaţă. Prevenirea ei se bazează pe reguli de viaţă bine cunoscute: exerciţiile fizice, regimul alimentar echilibrat, sare cu măsură şi, la nevoie, reducerea excesului de greutate.
6. Beţi apa cu paharul mare. Cercetătorii americani au demonstrat că peste 5 pahare cu apă băute zi de zi reduc cu 60% riscul afecţiunilor cardiace.
7. Atenţie la insulină! Hormon-cheie al metabolismului - adică al utilizarii energiei alimentare, insulina accelerează procesul de îmbătrânire, atunci când este produsă în cantitate prea mare. Morala: zaharul puţin vă menţine tineri. Mâncaţi miere!
8. Faceţi siesta. O echipă de cercetători de la Universitatea din Bostona demonstrat că o siestă făcută la mijlocul zilei poate face să dispară semnele de oboseală a creierului şi să sporească performanţele de memorie.
9. Curaţaţi tastatura calculatorului. Bacteriologii de la Universitatea din Arizona au constatat că aceasta conţine - în medie - 25.000 de germeni microbieni, adică de 300 de ori mai mult decât colacul toaletei de la o instituţie publică.

     Şi, nu în ultimul rând...

10. Incercaţi homeopatia! Studiile tind să demonstreze tot mai mult că homeopatia face să dispară numeroase simptome, mai ales cele ale fibromialgiei, adică oboseala cronică, de care suferă 1-2% din totalul populaţiei de pe glob.

Ultima modificare în Vineri, 25 Februarie 2011 20:25
Login to post comments
sus

Abonati-va la fluxul RSS Abonati-va la newsletter!In curand!!!Urmareste-ne pe Facebook!Urmareste-ne pe YouTubeUrmareste-ne pe Twitter!

 
ziare