gototopgototop
Miercuri, 09 Martie 2011 20:17

Fidelitate sau datorie?

Scris de  Roxana Rotaru
Evaluează
(0 voturi)

            Orice relaţie de iubire se construieşte pe 3 piloni de bază: dragoste, comunicare şi fidelitate. Şi dacă în stadiul de început al relaţiei, dragostea care orbeşte pare a fi singurul lucru ce contează, cu timpul ceilalţi doi capătă o importanţă de neimaginat.

            Începe cu fluturii din stomac ce ne duc pe culmi de vis în care persoana iubită devine centrul universului, frumuseţea sublimă şi sufletul pereche ce ne încântă şi ne aduce în inimă căldură şi fericire de necuprins. Astfel se construieşte o dragoste adevărată, nu pe cuvinte mari ci pe acel unic sentiment că cel ce ne este alături este tot ce ne dorim, tot ce visăm şi fără de care totul în jur ar pustii.

            Relaţia astfel cimentată e o relaţie ce rezistă tuturor furtunilor, care se întăreşte şi înfloreşte prin căldura iubirii oferite altruist jumătăţii tale. Acum apare şi fidelitatea căci iubirea fără fidelitate e doar un fals, e o minciună. Şi această minciună se poate numi datorie, e datoria ce o simţim faţă de o persoană căreia i-am făcut promisiuni pe care trebuie să le respectăm datorită onorabilităţii ce ne caracterizează ca oameni. Căci datoria şi fidelitatea se manifestă în fiecare sector la vieţii inclusiv în datoria de a-ţi îndeplini sarcina impusă de şef. În momentul în care pui suflet în meseria sau munca ce o desfăşori atunci te poţi numi fidel.

            Nu există fidelitate adevărată fără iubire, la fel cum nu există nici iubire adevărată fără fidelitate. Ori, pentru majoritatea dintre noi fidelitatea este datorie. O formă rigidă care exclude vibraţia sufletului. Fidelitatea adevărată este inseparabil legată de iubire. Ea nu se oferă ci se manifestă liber, natural căci iubirea este cel mai pur şi mai complet lucru pe care îl putem oferi şi primi. Şi odată cu ea şi fidelitatea devine o calitate ce ne-o însuşim fără eforturi.

            Numai iubind în sensul cel mai pur şi adevărat putem să ne numim fideli...altfel doar ne amăgim!

Ultima modificare în Joi, 10 Martie 2011 09:59
sus

Abonati-va la fluxul RSS Abonati-va la newsletter!In curand!!!Urmareste-ne pe Facebook!Urmareste-ne pe YouTubeUrmareste-ne pe Twitter!

 
ziare