gototopgototop
Duminică, 06 Februarie 2011 17:57

Obezitatea, o epidemie globală

Scris de  Daily Iasi
Evaluează
(0 voturi)

Studiile efectuate de cercetătorii de la Imperial College London împreună cu cei de la Universitatea Harvard, publicate în jurnalul medical The Lancet, arată ca obezitatea globală s-a dublat între anii 1980 și 2008.

În 2008, 9,8% dintre bărbați și 13,8% dintre femei, adică mai mult de jumătate de miliard de adulți, au fost declarați obezi, cifre calculate după Indicele de masă corporală (Body Mass Index).

Indicele de masă corporală se calculează împărțind greutatea corporală la pătratul înălțimii. Excesul de greutate este atins atunci când acesta depășește 25, obezitatea la 30, iar la 35 este vorba de obezitate severă.

Indicele de masă corporală a crescut cel mai repede in S.U.A. pe toată durata studiului de 28 de ani și conform unui alt studiu, 68% dintre americani au peste greutatea medie, iar 34% sunt obezi.

Studiul avertizează de asemenea că obezitatea este un factor de mare risc pentru declanșarea bolilor cardiovasculare și a cancerului, care cauzează 3 milioane de decese anual, la nivel mondial.

Studiile au fost finanțate de fundația Bill și  Melinda Gates și Organizația Mondială a Sănătății.

 

Mai multe articole din această categorie: 1,3 milioane de europeni vor muri de cancer în 2011 »
Login to post comments
sus

Abonati-va la fluxul RSS Abonati-va la newsletter!In curand!!!Urmareste-ne pe Facebook!Urmareste-ne pe YouTubeUrmareste-ne pe Twitter!

 
ziare