gototopgototop
Joi, 10 Februarie 2011 16:47

A doua stea pe Walk of Fame București: Victor Rebengiuc

Scris de  Andreea Butescu
Evaluează
(1 vot)

 Astăzi, 10 februarie, la orele 14.00, actorul Victor Rebengiuc a primit o stea pe Walk of Fame-ul autohton din Piața Timpului, București. Evenimentul de celebrare coincide cu ziua în care maestrul împlinește 78 de ani.

Printre filmele în care a jucat se numără “Pădurea spânzuraţilor” (1964), de Liviu Ciulei, “De ce trag clopotele, Mitică?” (1981), în regia lui Lucian Pintilie, şi “Faleze de nisip” (1983), în regia lui Dan Piţa.
Victor Rebengiuc a fost declarat actorul anului 2004, alături de marea actriţă Maia Morgenstern. Recent, a jucat în pelicula "Medalia de onoare", în regia lui Călin Netzer, pentru care a primit premiul pentru cel mai bun actor la Salonic şi premiul pentru cel mai bun actor la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF). 
Walk of Fame din Bucureşti a fost inspirat de celebrul bulevard de la Hollywood, pavat cu stele care poartă numele celor mai buni şi apreciaţi actori. Proiectul românesc a debutat pe 31 ianuarie a.c., când a fost acordată prima stea actorului Florin Piersic. 
Inițiativa aparține Teatrului Metropolis și Magazinului Cocor, în colaborare cu Asociația de Turism a Municipiului București (ATMB). Walk of Fame va găzdui stelele celor mai cunoscuți actori români, în semn de apreciere și promovare a valorilor artistice din România.
                                                                  
Ultima modificare în Vineri, 11 Februarie 2011 10:05
Andreea Butescu

Andreea Butescu

Social Profiles

Login to post comments
sus

Abonati-va la fluxul RSS Abonati-va la newsletter!In curand!!!Urmareste-ne pe Facebook!Urmareste-ne pe YouTubeUrmareste-ne pe Twitter!

 
ziare