gototopgototop
Marţi, 22 Februarie 2011 23:12

Cuvântul care începe cu M

Scris de  Elena Stanciu
Evaluează
(0 voturi)

 Moda a devenit un lucru prezent, astfel încât suntem invitaţi să o schimbăm o dată la 6 luni. Moda este un observator critic al persoanelor ce se îmbracă în public, stabilind caracterul social. Astfel încât ea devine o artă şi o ştiinţă despre cum să combini diverse genuri.

           Alegerile noastre vestimentare ţin cont de un sentiment ce ţine de a " arăta bine" sau bazat pe replica " simt că e ce trebuie ". Pentru  a arăta bine hainele sunt folosite ca şi simboluri creând imagini reprezentând idei precum feminitatea, masculinitatea, puterea, dominarea, nesiguranţa, vinovăţia, inocenţa etc.                     

            Hainele evocă impresii afective care sunt atitudini non-lingvistice , estetice, iar aceste impresii afective fac posibilă prezenţa modei.  James Laner -  un istoric al costumelor şi un fost angajat la Victoria and Albert Museum -  a evaluat răsturnările modei şi relaţia ei cu societatea, creând un " Orar al stilului".

            Orarul stilului lui Laner

 Indecent - cu 10 ani înainte de vremea sa

Neruşinat - cu 5 ani înainte de vremea sa

Îndrăzneţ - cu 1 an înainte de vremea sa

Deştept - LA MODĂ

Demodat -  cu 1 an după vremea sa

Hidos -  cu 10 ani după vremea sa

Ridicol -  cu 20 ani după vremea sa

Amuzant -  cu 30 ani după vremea sa

Caraghios -  cu 50 după vremea sa

Încântător -  cu 70 după vremea sa

Romantic-  cu 100 după vremea sa

Superb -  cu 150 după vremea sa

            În urma acestui orar, tendinţa în modă devine o noutate la început, populară fiind acceptată după care părăseşte societatea o vreme, devenind un simplu cufăr cu haine ţinut în podul bunicii.

            Dar cu toate acestea, moda dictează modul cum trăim şi grupurile de oameni în care ne învârtim şi nu putem înlătura acest lucru, astfel încât devenim nişte clovni ai modei.

Ultima modificare în Miercuri, 23 Februarie 2011 11:00
Mai multe articole din această categorie: « Pantalonii evazaţi - revenire a anilor '70
Login to post comments
sus

Abonati-va la fluxul RSS Abonati-va la newsletter!In curand!!!Urmareste-ne pe Facebook!Urmareste-ne pe YouTubeUrmareste-ne pe Twitter!

 
ziare