gototopgototop
Joi, 10 Februarie 2011 12:05

Nokia ar putea renunța la telefonul cu sistem de operare Meego

Scris de  Teodora Olteanu
Evaluează
(0 voturi)

Nokia ar putea renunța la planurile pentru un nou smartphone, la doar câteva zile înainte de o prezentare strategie-cheie, potrivit unor surse din industrie.

Sursele au spus că firma finlandeză ar fi renunțat la planul său de a lansa un telefon bazat pe sistemul de operare MeeGo, pentru a putea trece la alte sisteme.

Într-o notă internă, directorul executiv Stephen Elop a facut  aluzie la aceasta „mutare”, scriind:. "Ne-am gândit că MeeGo ar fi o platformă pentru câștigarea smartphone-urilor high-end. Cu toate acestea, la această rată, până la sfârşitul anului 2011, am putea avea doar un singur MeeGo produs pe piaţă."

 MeeGo, văzut ca și cheia pentru lupta Nokia pe piața smartphone-urilor high-end, a fost creat anul trecut, prin fuziunea dintre Nokia şi platforme bazate pe Linux Intel's Maemo și Moblin.

 Nokia, cel mai mare producator de telefoane volum, a văzut cum industria de nou-veniţi precum Apple și Google „mătură” cea mai mare parte a profiturilor din industria wireless în doar câţiva ani după intrarea lor în sector.

 Analiștii au declarat că Nokia ar putea arăta încă de pe acum aparatul MeeGo, chiar dacă este nefinisat, la Ziua Investitorilor, ce va avea loc la Londra, vineri, sau într-o conferinţă de presă la Barcelona, duminică.

"Nokia trebuie să decidă dacă menţinerea MeeGo este de o valoare strategică, pe termen scurt sau pe termen lung", a declarat analistul Canalys Tim Shepherd.

 

Sursa: Reuters

Ultima modificare în Joi, 10 Februarie 2011 13:43
Login to post comments
sus

Abonati-va la fluxul RSS Abonati-va la newsletter!In curand!!!Urmareste-ne pe Facebook!Urmareste-ne pe YouTubeUrmareste-ne pe Twitter!

 
ziare