gototopgototop
Luni, 14 Februarie 2011 19:48

Urmașul lui Samsung Galaxy Tab

Scris de  Ovidiu Porumb
Evaluează
(0 voturi)

  Samsung Galaxy Tab   Deși s-a aflat în concurenţă directă cu cel mai apreciat gadget, lansat anul trecut de către Apple, tableta Galaxy Tab s-a vândut în peste 2 milioane de bucăţi. Acest fapt a fost de ajuns pentru a-i convinge pe cei de la Samsung că produsul merită un upgrade.

 

     Fără îndoială, anul 2010 a stat sub semnul tabletelor PC, acestea invadând, practic, piaţa IT. Fiind mai portabile decat laptop-urile, deci mai ușor de luat la sedinţe, la evenimente sau in concedii, tabletele au devenit un “must have” pentru oamenii de afaceri, dar și pentru impătimiţii de tehnologie. Deși, potrivit estimărilor agenţiei de brokeraj SinoPac Securities, compania Apple a obţinut o cotă de 84% din piaţa mondială de tablet PC-uri, prin produsul său iPad,  au existat numeroase incercări, din partea concurenţei, de a răsturna situaţia. Dintre acestea, însă, doar Samsung Galaxy Tab și Dell Streak au reușit să ţină pasul.
     Principalele atuuri ale lui Galaxy Tab sunt constituite de memoria RAM, dublă faţă de iPad, greutatea scazută, doar 380 grame, posibilitatea de a folosi un card de memorie microSD de pâna la 32GB, precum și de faptul că poate fi folosit ca telefon mobil.
     Succesorul tabletei PC de la Samsung va avea un display de 10 inchi, spre deosebire de cel disponibil acum, de numai 7 inchi, și va include difuzoare surround duale, o cameră digitală de 8 megapixeli și suport pentru aplicaţiile Adobe Flash, ceea ce sugereaza că va rula tot un sistem de operare Android, versiunea 2.2 sau una mai nouă. De asemenea, va fi compatibil cu reţelele mobile 4G.
     Deși Samsung nu a făcut, încă, un anunţ oficial asupra preţului, putem presupune că noua tabletă o va depăși pe cea actuală și la acest capitol, Galaxy Tab putând fi achiziţionat, momentan, la 2500 de lei.
 

Ultima modificare în Luni, 14 Februarie 2011 20:09
Login to post comments
sus

Abonati-va la fluxul RSS Abonati-va la newsletter!In curand!!!Urmareste-ne pe Facebook!Urmareste-ne pe YouTubeUrmareste-ne pe Twitter!

 
ziare