gototopgototop
Sâmbătă, 12 Februarie 2011 18:46

Telefoanele Nokia vor rula Windows Phone 7

Scris de  Ovidiu Porumb
Evaluează
(0 voturi)

Avand in vedere ultimele tendinte ale pietei de telefonie mobila dar si inchiderea recenta a fundatiei Symbian, pe data de 17 decembrie, compania finlandeza a decis ca un parteneriat cu un gigant al industriei IT, precum Microsoft, ar putea ridica nivelul vanzarilor. 

     Desi s-a bucurat de un real succes de-a lungul anilor, cifrele de afaceri de pe piata americana arata ca telefoanele mobile care ruleaza sistemul de operare Symbian pierd din ce in ce mai mult teren in fata competitiei. Aceasta este reprezentata de telefoanele iPhone, cu sistemul de operare iOS, creat de Apple, respectiv, telefoanele care ruleaza AndroidOS, dezvoltat de Google. Acest fapt a dus la decizia directorului general al Nokia, Stephen Elop, de a incepe discutiile cu fostul sau angajator, compania Microsoft,  in vederea unei colaborari.
      Potrivit Reuters, Nokia si Microsoft au anuntat oficial ieri, la Londra, decizia de a incheia un parteneriat care are ca scop crearea unui nou “ecosistem global in domeniul telefoniei mobile”.
     Analistii considera ca aceasta alianta, care ar fi fost de neconceput in urma cu un an, s-a nascut din frica celor doi parteneri de a nu fi marginalizati de principalii competitori, Apple si Google.

Conferinta de presa la care s-a facut anuntul:

Ultima modificare în Duminică, 13 Februarie 2011 10:41
Login to post comments
sus

Abonati-va la fluxul RSS Abonati-va la newsletter!In curand!!!Urmareste-ne pe Facebook!Urmareste-ne pe YouTubeUrmareste-ne pe Twitter!

 
ziare