gototopgototop
Miercuri, 16 Februarie 2011 20:30

Nimeni nu este mai presus de lege (partea a doua)

Scris de  Ionut Romeo Mazilu
Evaluează
(2 voturi)

 Dacă în prima parte am arătat ca banii te pot plasa deasupra legii, în această ultimă parte vom vedea încă o modalitate de a fi ocolit de pedepsele pentru faptele incriminatorii comise şi anume funcţia deţinută.

Probabil ar trebui ca să fie pusă o reclamă pe toate sursele mass-media care să spună ceva asemănător cu: vrei să nu ai nici o grijă, să poţi zbura cu maşina prin oraş liniştit, să faci slalom pe zebră şi eventual să mai trimiţi în lumea celor drepţi pe câte unul care are nesimţirea să nu sară din faţa maşinii şi cu toate acestea să nu ai nici macar permisul suspendat? Nici o problemă, obţine un număr albastru ce reprezintă Corp Diplomatic şi vei putea arăta tuturor că nu trebuie să se pună cu tine.

Asta ar trebui să fie o glumă de prost gust, însă din păcate este cruda realitate. Pe data de 4 decembrie 2004, o maşină având preţiosul număr de corp diplomatic, intră la culoarea roşie a semaforului şi loveşte în plin un taxi, victimă fiind Teo Peter, basistul trupei Compact. Autorul accidentului, puşcaşul marin Christopher R. Vangoethem, plin de licoarea lui Bachus, nu a fost dus la poliţie ci trimis în Statele Unite, unde a fost susţinut şi procesul. Verdictul dat de Curtea Martiala din statul Virginia a fost unul care a arătat cât de mult ne preţuieşte ca şi Ţară, Statul American. Pentru că partea română nu a putut demonstra că în momentul producerii accidentului Teo Peter se afla în taxi, soldatul american a fost achitat pentru acuzaţia de omor prin neglijenţă, deci aşa se poat explica teoriile cu cadavrele umblătoare, aşa numiţii zombie. Probabil domnul Teo Peter a murit acasă privind vreo emisiune la televizor, numai că a vrut să facă o plimbare sub clar de lună şi de asta a fost gasit pe stradă mort.

Un alt caz este al unei studente din Republica Moldova care a murit din neglijenţa autoarei accidentului şi a Poliţiei Române. În luna martie 2008 studenta care traversa regulamentar a fost lovită de doamna Ana Maria Straus aflată la volanul unei maşini de lux. După producerea accidentului şoferiţa nici măcar nu a avut intenţia de a oferi primul ajutor, iar poliţiştii aflaţi în zonă aveau o misiune mult mai importantă decât salvarea unei vieţi şi anumea, fluidizarea traficului pentru că trebuia să treacă o coloană oficială în care se afla fostul prim ministru Tăriceanu. După ce tânăra a ajuns la spital singurul lucru care s-a mai putut face a fost constatarea decesului, dar acest lucru este nesemnificativ. Important este că domnul Tăriceanu a ajuns bine şi sănătos la destinaţie şi nu i-a fost pusă siguranţa în pericol de vreo persoană care işi pierde viaţa pentru că a trecut regulamentar strada. Oare ce să preţuim: o viaţă sau întârzierea unui oficial? Cum la noi Justiţia e oarbă când vine vorba de dreptate, doamna Ana Maria Straus a fost condamnată la doi ani de închisoare cu binecuvântata suspendare, la plata unor despăgubiri dar care vor fi plătite de către asigurator şi la urmarea unor cursuri obligatorii de prim-ajutor. Persoana cea mai nemulţumită de sentinţă a fost tot ea, probabil cei mai mulţumiţi de senţinţă ar fi trebuit să fi fost părinţii.

În anul 2009 o tînără de 23 de ani a fost ucisă pe zebră de o maşină ce mergea regulamentar, singura greşeală insignifiantă e ca avea viteza de 130km/oră Aceasta aparţinea Ambasadei Austriei, deci un corp diplomatic. Numai că de data asta nu au mai fost comise greşelile din anii anteriori, totul a fos muşamalizat mai rapid şi fără prea mulţi martori. Prin urmare nu a mai fost făcut public numele autorului şi pentru a nu mai căuta dreptatea am fost informaţi că diplomatul are imunitate jurisdicţională, prin urmare nu va răspunde în faţa autorităţilor române.

Legile sunt pentru oamenii de rând iar cei care au ocupaţia de a ne controla nu sunt controlaţi de nimeni. Din păcate suntem învăţaţi să stăm cu capul plecat iar de acest lucru profită acei oameni cu funcţie şi tupeu. Imunitatea nu este o scuză pentru o crimă, acest lucru ne este arătat de Japonia, o ţară care işi protejează cetăţenii. Diplomatul român Silviu Ionescu, care a accidentat mortal un tânăr în Singapore este judecat de către statul în care a comis delictul şi nu lăsat să zburde pe plaiurile mioritice la fel cu zburdă cei ce ne calcă pe zebră iar apoi sunt lăsaţi să plece mai liberi ca oricând. Prin urmare nu este corect să spunem ca nimeni nu este mai presus de lege ci că sunt unii cu mult deasupra legii, care pe lângă numărul de Corp Diplomatic ar mai trebui ataşată şi o plăcuţă cu inscripţia: do not disturb.

Ultima modificare în Miercuri, 16 Februarie 2011 21:34

Articole asemănătoare (dupa etichetă)

Login to post comments
sus

Abonati-va la fluxul RSS Abonati-va la newsletter!In curand!!!Urmareste-ne pe Facebook!Urmareste-ne pe YouTubeUrmareste-ne pe Twitter!

 
ziare