gototopgototop
Marţi, 15 Februarie 2011 13:55

Love and marriage

Scris de  Roxana Gorcioaia
Evaluează
(2 voturi)

 Ca în fiecare an, de ziua renumitului și prea mediatizatului Sfânt Valentin, românii s-au aliniat frumușel isteriei mondiale (americane, mai cu seamă) și au transformat fiecare milisecundă a zilei într-un prilej de împărtășire necondiționată și gratuită a dragostei.

 Știu precis că acum mulți vor da ochii peste cap, se vor bate cu pumnul în piept și vor jura pe roșu, roz sau alte variații de culoare, că pentru ei nu există această sărbătoare, că este o porcărie luată de la americani. În fond, plaiurile mioritice au cunoscut numeroase astfel de împrumuturi artificiale de-a lungul tumultoasei lor istorii. Știa pesemne G.Călinescu ce spunea, atunci când invoca aceasta meteahnă a românilor: lejeritatea cu care împrumută forme, fără a avea fondul necesar. Strigăm unanim, ca într-un singur glas, că nu ne place această pseudo sărbătoare, prilej de îmbogățire a comercianților prin prostire colectivă a romanticilor euforici și totuși umplem până la refuz magazinele ale căror rafturi sunt ticsite cu inimi de toate mărimile, ursuleți de plus roșii pe a caror burtă scrie mare și somptuos „I love you” și ne călcăm în picioare să obținem un certificat de căsătorie pentru o zi. Ce valoare poate avea un astfel de act? Sau mai bine spus ce valoare are dragostea de o zi? Nu mă aștept să primesc vreun răspuns sau să stârnesc vreo reacție. Ca un spectator ce sunt, ridic semne de întrebare.  Dacă cei mai mulți „reneagă” Valentine’s Day și aclamă Dragobetele, alții spun că pur și simplu nu poate exista o sărbătoare a iubirii. Că nu putem pune un termen de garanție acestui sentiment, că el nu  poate fi consumat într-o singură zi. Adevarul, probabil, este undeva la mijloc. Până la o eventuală lămurire a situației vom continua probabil să împachetam, în această zi, totul în inimioare roșii parfumate în speranța că se va pogorî și va veghea veșnic asupra noastră îngerașul cu arcuș.

Ultima modificare în Joi, 17 Februarie 2011 16:20
Mai multe articole din această categorie: « Iașul, încotro? Ora de sport-O necesitate? »

1 Comentariu

  • Link comentariu Luminita Arusandei Miercuri, 16 Februarie 2011 11:20 trimis de Luminita Arusandei

    De fapt, nici Dragobetele nu era sarbatorit pana nu a inceput nebunia cu sf Valentin.Iar cei care, acum, fac pe nationalistii cu Dragobetele, nici macar nu stiau ca exista o sarbatoare romaneasca, la origini, intradevar, pagana.

Login to post comments
sus

Abonati-va la fluxul RSS Abonati-va la newsletter!In curand!!!Urmareste-ne pe Facebook!Urmareste-ne pe YouTubeUrmareste-ne pe Twitter!

 
ziare