gototopgototop
Joi, 10 Februarie 2011 10:41

Nimeni nu este mai presus de lege

Scris de  Ionut Romeo Mazilu
Evaluează
(7 voturi)

Nimeni nu este mai presus de lege - Articolul 16, paragraful 2 din Constituţia României

Poate cea mai cunoscută pecepţie asupra legilor este aceea că au fost făcute pentru a fi încălcate, singura problemă în acest caz fiind faptul dacă eşti destul de bine sus-pus pentru a scăpa mereu de procese. Egalitatea în faţa legii începe să ţină cont mai mult de statutul social şi de funcţia deţinută.

Privatizarea Petromidia care a dus la propulsarea domnului Dinu Patriciu, care se numară printre cei mai bogaţi oameni ai României, rămâne o afacere profitabilă, bineînţeles doar pentru omul de afaceri, care a ieşit cu un profit de 2,7 miliarde de dolari după vânzarea pachetului majoritar. Faptul că statul a vândut compania iniţial cu un preţ  modic, cam pune sub semnul întrebării privatizările din România. Chiar dacă deţine un dosar impresionant cu acuzaţii precum: spălare de bani şi înşelăciune în cazul privatizării Petromidia, învinuit de comiterea mai multor infracţiuni economice, printre care şi manipularea pieţei bursiere, legea statului nostru nu este capabilă încă să îl tragă la răspundere.

Printre cei mai populari oameni de afaceri este domnul George Becali, proaspăt îmbogăţit, ca şi majoritatea celorlalţi oameni de afaceri, după revoluţie. Scandalurile privitoare la tranzacţiile cu Armata Română ce au ca temă centrală unele schimburi de terenuri din care partea câştigătoare cu siguranţă că nu este statul, sunt readuse ăn actualitate doar de câte un ziarist, poate puţin cam melancolic. Chiar dacă fiscul încearca să recupereze o datorie de 3,4 miliarde de euro se pare că proverbul: timpul le rezolvă pe toate, se adevereşte şi în acest caz, tăcerea şi uitarea  se pare că sunt îmbrăţişate de către Statul Român. Procese care îi sunt intentate cam dispar în ceaţa uitării.

După lungile dispute dintre România şi Ucraina ce ţineau de Insula Şerpilor, verdictul favorabil dat statului nostru la Haga părea îndeplinirea unui vis. Doar estimativ din acel loc România avea de extras aproximativ 70 de miliarde de metri cubi de gaze şi 12 milioane de tone de petrol, care puteau fi exploatate din cei 9.700 de kilometri pătraţi de platou continental. Dar cum totul la noi este posibil, nu cu mult timp înainte de verdictul dat de la Haga, fostul prim-ministru de la acea vreme a concesionat resursele de pe insulă, singurul perdant din această tranzacţie fiind ca de obicei statul Român. Bineînţeles domnul Tăriceanu nici măcar nu a primit o amendă pentru trecere pe roşu la semafor.

Dacă am dori să enumerăm toate cazurile de corupţie, toate procesele aflate pe rol şi toate afacerile dubioase făcute cu Statul Român, probabil am deschide o mică bibliotecă, dar daca am vrea să găsim un proces în urma căruia chiar a fost tras cineva la răspundere mă tem că nu putem scrie nici măcar o pagină, în spaţiul european ţara noastră fiind în topul statelor corupte. (va continua)

Ultima modificare în Joi, 10 Februarie 2011 11:09

Articole asemănătoare (dupa etichetă)

Login to post comments
sus

Abonati-va la fluxul RSS Abonati-va la newsletter!In curand!!!Urmareste-ne pe Facebook!Urmareste-ne pe YouTubeUrmareste-ne pe Twitter!

 
ziare