gototopgototop
Eroare
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 82
Miercuri, 09 Februarie 2011 15:42

Charles Bukowsky Vs Minimal

Scris de 
Evaluează
(7 voturi)

Muzica, literatura, teatrul, filmul... E deja un clișeu să spui că toate aceste moduri de exprimare interacționeaza între ele și că nu pot exista separat. Există un "dar" și câteva limite care sunt forțate în ultima vreme din nevoia omului de diversitate, nou, experiment.

Ieșisem într-o zi la o scurtă plimbare cu mașina unui prieten, mare fan al genului minimal, destul de în vogă în această perioadă. Eram obișnuită cu "bubuielile" de pe fundalul tuturor plimbărilor mele cu el. Făceau parte cumva din farmecul promenadelor, din Feng Shui-ul mașinii lui. Trebuie să recunosc că nu prea am înțeles niciodată genul acesta de muzică; am încercat să-mi placă, m-am prefăcut o vreme că-mi place, apoi am revenit la vechile mele playlist-uri: Lykke Li, Moby...

 

 Când eram aproape complet lecuită de virusul "țiuielilor" și "bubuielilor",  Dop- The Genius of The Crowd... Din adâncul meu respect pentru literatură nu am să postez melodia aici. Desigur, asta nu înseamnă că nu îmi place sau că mi se pare un fel de profanare a literaturii. Mi s-au părut foarte interesante versurile și mi-am dat seama imediat că e ceva necurat la mijloc, iar când l-am întrebat pe prietenul meu cine a scris versurile melodiei, mi-a răspuns senin că: DOP. Hmm.. Eu sunt sigură că sunt mari filosofi și oameni deștepți printre minimaliștii timpului...dar nici chiar. Așa că am ajuns acasă și am apelat la prietenul meu Google... și am fost încântată. În primul rând pentru că am avut dreptate, DOP nu prea suna a filosof, ci mai mult a drog dealer, în al doilea rând pentru câ m-a fascinat Charles Bukowsky.

 

Astfel au ajuns poeziile și romanele lui la mine. Poate uneori pare mai accesibil contactul cu literatura atunci când este în format mp3(cool, la moda) decât în varianta clasică: 2 coperți rigide. Important e că în final toată lumea este fericită, minimaliștii cu piesa lor, eu cu rândurile citite semnate de cineva de care nu mai auzisem niciodată. Totuși... varianta recitată a poeziei The Genius Of The Crowd are aproximativ 135.000 de vizualizări pe YouTube, pe când piesa doar 1.500. Se pare că totuși literatura în varianta brută, neremixată este mai accesată. Dar oare pană când?

 

Ultima modificare în Miercuri, 09 Februarie 2011 16:55

Login to post comments
sus

Abonati-va la fluxul RSS Abonati-va la newsletter!In curand!!!Urmareste-ne pe Facebook!Urmareste-ne pe YouTubeUrmareste-ne pe Twitter!

 
ziare