gototopgototop

   Imediat după perioada comunistă, în România au apărut soluţii pentru vechile probleme, cât şi pentru cele noi. Problema minorităţilor a apărut după prăbuşirea regimului comunist şi au fost mediatizate tot mai mult după ce România a decis să adere la Uniunea Europeană. În încercarea de a adopta politici şi programe pentru a integra comunitatea romă au apărut unele piedici şi probleme atât din partea minorităţii cât şi din partea guvernului.

 Investiţiile în modernizare sunt reduse fiindcă nu sunt bani. Iar cei care au fonduri, precum compania E.ON., preferă sa aloce sumele necesare extinderii reţelei, pentru că astfel se castigă noi clienţi, şi mai putin reabilitării. Pentru modernizare ar fi nevoie de zeci de miliarde de lei, iar în ritmul în care se aloca banii, lucrările de reparaţie şi modernizare vor aştepta cu anii.

Luni, 21 Februarie 2011 13:55

De ce nu face nimeni nimic?

Scris de Prostul Iașului

Nu v-ați întrebat vreodată de ce în această țară nu s-a mai făcut nimic dupa 1990? Da, am răspunsul la această întrebare.

 Dacă în prima parte am arătat ca banii te pot plasa deasupra legii, în această ultimă parte vom vedea încă o modalitate de a fi ocolit de pedepsele pentru faptele incriminatorii comise şi anume funcţia deţinută.

Probabil ar trebui ca să fie pusă o reclamă pe toate sursele mass-media care să spună ceva asemănător cu: vrei să nu ai nici o grijă, să poţi zbura cu maşina prin oraş liniştit, să faci slalom pe zebră şi eventual să mai trimiţi în lumea celor drepţi pe câte unul care are nesimţirea să nu sară din faţa maşinii şi cu toate acestea să nu ai nici macar permisul suspendat? Nici o problemă, obţine un număr albastru ce reprezintă Corp Diplomatic şi vei putea arăta tuturor că nu trebuie să se pună cu tine.

Miercuri, 16 Februarie 2011 13:07

Etnobotanicele, nu doar un simplu drog

Scris de Catalin Paul Bondar

Nu mi-e deloc uşor  să scriu despre acest subiect. Ideea e că mă obsedează de luni întregi şi tot ma chinui încercând să găsesc o soluţie. De fapt mai mult mă îngrijorează decât mă obsedează. Este vorba despre consumul de etnobotanice. Nu cred că mai are sens să  vă mai explic ce înseamnă etnobotanicele sau să mă ocup de o istorie a acestor droguri, despre cum au apărut ele, fiindcă aceste lucruri sunt arhicunoscute.

Miercuri, 16 Februarie 2011 10:29

Ora de sport-O necesitate?

Scris de Luminita Arusandei

Conform Legii educaţiei , elevii vor avea trei ore de sport pe săptămână. Nimic în neregulă până aici; însă “capetele luminate” sunt foarte pornite pe faptul că elevii, inclusiv cu ajutorul unor părinţi, îşi fac rost de scutiri medicale!

Marţi, 15 Februarie 2011 13:55

Love and marriage

Scris de Roxana Gorcioaia

 Ca în fiecare an, de ziua renumitului și prea mediatizatului Sfânt Valentin, românii s-au aliniat frumușel isteriei mondiale (americane, mai cu seamă) și au transformat fiecare milisecundă a zilei într-un prilej de împărtășire necondiționată și gratuită a dragostei.

Luni, 14 Februarie 2011 18:39

Iașul, încotro?

Scris de Prostul Iașului

De câte ori mi s-a întâmplat să regret că stau in Iași, că nu am mai nicio șansă să apuc un oraș precum cele civilizate din afară. Și cu toate astea nu am plecat din Iași...De ce?

Joi, 10 Februarie 2011 10:41

Nimeni nu este mai presus de lege

Scris de Ionut Romeo Mazilu

Nimeni nu este mai presus de lege - Articolul 16, paragraful 2 din Constituţia României

Poate cea mai cunoscută pecepţie asupra legilor este aceea că au fost făcute pentru a fi încălcate, singura problemă în acest caz fiind faptul dacă eşti destul de bine sus-pus pentru a scăpa mereu de procese. Egalitatea în faţa legii începe să ţină cont mai mult de statutul social şi de funcţia deţinută.

Miercuri, 09 Februarie 2011 23:05

Facultatea - vise, maturizare, speranţe

Scris de Catalin Paul Bondar

 

După ce am dat B.A.C.-ul m-am hotărât cu greu la ce facultate să dau mai departe. Pe atunci nu prea ştiam ce înseamnă facultatea şi studenţia, dar îmi construiam planuri îndrăzneţe şi visuri curajoase.

Pagina 1 din 2

Abonati-va la fluxul RSS Abonati-va la newsletter!In curand!!!Urmareste-ne pe Facebook!Urmareste-ne pe YouTubeUrmareste-ne pe Twitter!

 
ziare