gototopgototop
Roxana Rotaru

Roxana Rotaru


Website URL:

Duminică, 03 Aprilie 2011 10:48

Dăruieşti şi ... câştigi!

 

            Cu siguranţă fiecare dintre noi a primit ca învăţătură de-a lungul vieţii că pentru a primi trebuie să dăruieşti şi tu.

 

            A ne întreba dacă suntem altruişti sau egoişti în felul nostru de a dărui poate fi un punct de plecare. Căci există o premiză de fiecare dată când facem un gest aşa-zis altruist. Sensul noţiunii de a dărui a avut la început numai sensul de a ajuta şi de a oferi ceva cuiva fără a aştepta nici o recompensă ulterioară sau, poate,  nici măcar un mulţumesc. Asemănător devotamentului proverbial întâlnit în cazul animalelor de companie.

            Iar acest devotament se poate manifesta doar în cazul în care iubirea este pista de lansare a gestului altruist. Dacă analizăm la rece iubirea maternă sau a unui îndrăgostit ar părea nebuneşti actele de care ar fi în stare pentru persoana spre care se îndreaptă acestea. Cine nu a trăit măcar o dată această văpaie ce uneori orbeşte nu poate înţelege. Bucuria înălţătoare pe care o simţim că se revarsă asupra noastră inconştient este binele însutit ce ni se întoarce.

            Mai există şi situaţia în care oferi, faci sau spui ceva ce aduce un bine unei persoane sau chiar unui grup din politeţe sau din obiceiul deprins prin educaţie de a fi bun şi altruist. Însă în subconştient se aşteaptă ceva în schimb şi acest lucru se poate uşor observa căci nu se simte acea bucurie a dăruirii ci o frustrare dacă în schimbul „cadoului” nu s-a primit nimic.

            În orice baricadă ne-am situa, a dărui înseamnă a fi omenos iar această calitate e ceea ce ar trebuie să ne definească şi pentru care trebuie să luptăm să ne rămână proprie, chiar şi cu puţin efort şi exerciţiu în speranţa că, vreodată, ni se va potrivi ca o mănuşă.

           

Sâmbătă, 02 Aprilie 2011 16:31

Cronobiologia - Secretul Sănătăţii

 

            Vechii învăţaţi chinezi cunoşteau orarul organelor. Organismul îşi trimite întreaga energie către anumite părţi ale sale, la un moment dat. S-a demonstrat ştiinţific că cine nu respectă şi tulbură repetat ritmul interior se îmbolnăveşte mai des şi mai repede.

 

Ora 6

            Este momentul trezirii. Chiar dacă moţăim, corpul nostru a intrat în priză, s-a apucat de producţia de hormoni. Zahărul din sânge, aminoacizii şi hormonii acţionează la capacitate maximă.

            La acestă oră trebuie evitate alcoolul şi nicotina.

Ora 7

            Inima intră în viteza a cincea. Începe producţia de hormoni sexuali. Cine preferă sportul dimineaţa face o greşeală pentru că inima este suprasolicitată.

            La acestă oră trebuie servit micul dejun, dar înainte este indicat să beţi un pahar cu apă, pentru a ajuta digestia.

Ora 8

            Organismul tânjeşte după „combustibil”. Din nefericire este şi ora la care au loc cele mai multe infarturi şi accidente vasculare cerebrale. Este ora ideală dacă vreţi să vă faceţi o analiză a sângelui. Dacă o amânaţi pentru o altă oră, compoziţia sângelui va fi schimbată din cauza stress-ului.

Ora 9

            Organismul receptează cel mai slab senzaţia de durere, este imun faţă de frică. Chimioterapia şi injecţiile trebuie făcute acum, căci nu vor fi cu complicaţii, iar datorită toleranţei sporite a organismului, şansele de vindecare cresc.

Ora 10

            Este ora învăţatului, creierul este cel mai receptiv. Capacitatea de a lua decizii şi de a rezolva probleme este maximă. Temperatura corpului atinge punctul superior. Atenţia şi reflexele sunt sporite.

Ora 11

            Corpul nostru îşi arde grăsimile. Gurmanzii pot consuma orice după pofta inimii.

            Evitaţi să mergeţi la un consult cardiologic pentru că medicul cardiolog vă poate pune un diagnostic greşit, ca urmare a circulaţiei maxime a sângelui.

Ora 12

            Nu ar strica puţină odihnă. Organismul este ocupat cu producerea de acizi, iar creierul nu este deloc în formă. Din cauza lipsei de oxigen este indicat să staţi în faţa unei ferestre deschise.

Ora 13

            Scade atenţia, totul este programat pentru digestie.

Ora 14

            Forţa vitală este foarte scăzută. Organismul trebuie să se odihnească.

Ora 15

            Creierul se pune din nou în mişcare...Ne putem continua în forţă activitatea. Atenţia şi puterea de concentrare sunt în formă maximă.

Ora 16

            Trezirea creierului este urmată de revitalizarea corpului. Este ora ideală pentru un program de exerciţii fizice. Plămânii şi căile respiratorii sunt larg deschise.

            La acestă oră acţionează cel mai bine medicamentele de stomac.

Ora 17

            Mâinile simt nevoia să intre în fucţiune. Oamenii de afaceri au o putere de convingere neobişnuită, pictorii fac minuni, scamatorii se simt în formă. La acestă oră se înregistrează cele mai multe recorduri sportive.

Ora 18

            Este ora activităţilor culturale. Simţurile sunt foarte ascuţite în acest moment al zilei. Este momentul de maximă activitate în ceea ce priveşte creşterea unghiilor şi a părului. Corpul, însă, este puţin obosit. Nervii reacţionează la durere sau furie.

Ora 19

            Organismul este cel mai dispus să accepte medicamentele, iar pielea tânjeşte după îngrijire, porii pielii se deschid şi asimilează produsele cosmetice.

Ora 20

            Cresc capacităţile vizuale. Este momentul să alegeţi materialele şi modelele vestimentare. Ultima masă nu trebuie luată mai târziu de ora 20, căci corpul reacţionează deja la ritm redus.

Ora 21

            Scade temperatura corpului şi metabolismul. Nu se mai asimilează nici un aliment. Doar stomacul şi ficatul mai lucrează.

Ora 22

            Ficatul „trage pe dreapta”. Stop fumatului, căci în pauza ce survine în funcţionarea ficatului, organismul absoarbe toată nicotina nefiltrată.

Ora 23

            Începem să visăm cu ochii deschişi. De la această oră, corpul se linişteşte. Producţia de cortisol, hormonul stress-ului, este oprită.

            Dacă vrem să fim frumoase, trebuie să ne culcăm la acestă oră pentru că acum începe procesul de regenerare a celulelor pielii.

Ora 24

            După perioada maximă din activitatea sa, organismul se autoreglează la minim. Este obligatoriu ca această oră să ne găsească într-un somn profund.

 

            Noaptea, între orele 2 şi 4, toate simţurile sunt în stare de inhibiţie. Este momentul catastrofelor de tot felul, al accidentelor rutiere, al naufragiilor şi al accidentelor de muncă.

            Între ora 3 şi 5 scade tensiunea arterială.

            Dimineaţa reţinem mai uşor informaţiile, dar pentru a le păstra în memorie pe termen lung trebuie repetate după-amiaza.

Vineri, 11 Martie 2011 13:24

Și longevitatea se învață (III)

    1. Plangeți! Lacrimile permit evacuarea unui exces de tensiuni dăunătoare sănătății. Unii afirmă chiar că longevitatea femeilor s-ar datora capacității lor de a elimina toxinele plângând.


    2. Ieșiți din cochilie. Activitățile sociale și relaționale îmbunătățesc speranța de viață: persoanele mai active social fumează mai puțin, mănâncă mai sanatos, fac regulat exerciții fizice și știu să vorbească despre problemele lor.  

Miercuri, 09 Martie 2011 20:17

Fidelitate sau datorie?

            Orice relaţie de iubire se construieşte pe 3 piloni de bază: dragoste, comunicare şi fidelitate. Şi dacă în stadiul de început al relaţiei, dragostea care orbeşte pare a fi singurul lucru ce contează, cu timpul ceilalţi doi capătă o importanţă de neimaginat.

Joi, 03 Martie 2011 19:17

Şi longevitatea se învaţă (II)

     1. Ciocniţi paharele. Pentru dr. Leonard Guarant de la Institutul de tehnologie din Massachusetts , consumul zilnic de vin (1 pahar) prelungeşte speranţa de viaţă cu aproape 30%.

     2. Limitaţi consumul de carne. De aproape 50 de ani, studiile epidemiologice atrag atenţia oamenilor de ştiinţă asupra anumitor patologii cronice asociate consumului de carne. La modul ideal, un adult n-ar trebui să ingereze mai mult de 120 g de carne de vită pe săptămână.
 

Duminică, 27 Februarie 2011 13:31

Nuanţe de gri

 Este imposibil ca în aglomeraţia din jurul nostru, din autobuz sau magazine, sa nu surprindem frânturi de discuţii între prieteni, faţă în faţă sau la telefon. Şi nu de puţine ori putem să conturăm întregul tablou al situaţiei din doar câteva cuvinte.

Vineri, 25 Februarie 2011 19:09

Şi longevitatea se învaţă (I)

1. Mizaţi pe ceaiul verde. Cercetătorii de la " Medical College of Ohio " au descoperit în 1997 că, pe lângă antioxidanţii conţinuţi, ceaiul verde inhibă formarea şi dezvoltarea celulelor canceroase.
2. Descoperiţi algele tinereţii veşnice. Spirulina constituie, realmente, o sursă unică de oligoelemente şi de acizi graşi esenţiali, ale căror proprietăţi în prevenirea imbătrânirii nu mai trebuie demonstrate.

Sâmbătă, 12 Februarie 2011 10:10

Mă iubeşte, nu mă iubeşte?

 “Te iubesc! Eşti sensul vieţii mele şi bucuria mea din fiecare zi!”

 Atât era ea capabilă să audă şi să vadă în ochii lui. Acestea erau şoaptele ce-o învăluiau şi o purtau mereu ca într-un vis feeric către El.

Vineri, 11 Februarie 2011 14:48

Made in Finlanda

 Finlanda este una din țările cu cele mai ridicate nivele de trăi din lume. În urma perioadei de gravă recesiune economică din anii '90, guvernul a hotărât să dedice fonduri importante educației, cercetării și tehnologiei. Rezultatul: în mai puțin de 10 ani, Finlanda a trecut pe primele locuri din lume ca bunăstare socială și bogăție.
 Exemplul Nokia. La început, un sat cu o singură fabrică, de cizme de cauciuc. Apoi, o fabrică de televizoare. În sfârșit, pe baza alianței dintre patronat și sindicate, se mizează pe telefonia celulară. Astăzi sunt lideri mondiali, înaintea Germaniei, Japoniei și Statelor Unite.
 De ce este atât de obișnuit ca în Finlanda, un adolescent normal să termine primele 8 clase cu medii excelente, vorbind o engleză perfectă și citind o carte pe saptamână?

Vineri, 04 Februarie 2011 12:07

Vest vs Est

     Imaginile de mai jos au fost create de către un chinez (Liu Young) care a studiat o perioadă în Germania; ele arată diferențele dintre Vest și Est într-un mod foarte simplu.

  ALBASTRU = Vest

  ROȘU = Est

Pagina 1 din 2

Abonati-va la fluxul RSS Abonati-va la newsletter!In curand!!!Urmareste-ne pe Facebook!Urmareste-ne pe YouTubeUrmareste-ne pe Twitter!

 
ziare