gototopgototop
Miercuri, 06 Iulie 2011 20:03

Elevi români, vă ordon, treceți Bacu’!

Scris de  Mihai Lazarescu
Evaluează
(1 vot)

Veștile de pe frontul bacalaureatului lui 2011 au fost dincolo de orice îndoială: s-a căzut pe capete, pe clase, chiar și pe licee. Niciodată nu a curs atâta cerneala prost folosită.

 Concluzia Puterii a fost funebră și a lui Funeriu: aceste rezultate arată (de parcă nu știam deja) „oglinda societății noastre de azi”. Opoziția nu s-a putut abține să nu ne pipăie electoral și de data asta, susținând prin vocea („din sistem”)  dnei de două ori ministru al învățământului Ecaterina Andronescu  că subiectele de olimpiadă de la cele trei probe și ochiul inuman al camerelor de supraveghere ar fi inhibat asalturile cognitive ale elevului. Recitația politică a bătut câmpii la fel de social-democrat cu dl Ponta, accentuând plicticos că bacalaureatul de anul acesta a fost o acțiune vindicativă a Puterii  care a ținut să demonstreze „că a avut dreptate Traian Băsescu când a zis că şcoala scoate tâmpiţi”. 

 Ambuscada Bac-ului a întâmpinat rezistența belicoasă a liceenilor, organizați imediat in formația de 6 din 10, care și-au arborat suduiala și flegma-graffiti in vecinătatea listelor cu cei cazuti („M..e lui Funeriu”). Impotenții politic de clasa a 12-a au aflat, in sfârșit, că au un ministru al învățământului. Înteresant sau nu, în urmă cu două luni dna Adriana Săftoiu mărturisea că nicio agenda politică a unui partid nu e câtuși de puțin afectată de segmentul social mai tânăr (18-32 de ani) al României pentru un singur și important motiv: nu votează! În schimb, înjură și pasează, impiedicându-se de plâns, vina sistemului care (vezi Doamne!) i-a compromis orice tentativă de pregătire serioasă.

 Fostul examen de maturitate s-a dat și în viloiu’din ZamBACcian, unde ex-ministru, ex-prim-ministru Adrian Nastase s-a plâns în blogu’mare de ministrul invățământului că doar „un cercetător chimist isi permite să facă experimente in laborator. Dacă e nemulțumit de rezultat, reia experimentul, schimbând cantitățile sau adăugând alte substanțe din tabelul lui Mendeleev. În domeniul social însă, experimentele sunt irepetabile.” Unde n-ar da Dumnezeu să înțeleagă odată toată lumea că lenea și copiatul fac rău rezultatului final. Agitația Opozitiei nu va putea până la urmă să sub-estimeze faptul că bacalaureatul de anul acesta a fost cel mai bine supravegheat eveniment post-decembrist (poate cu excepția summit-ului NATO, din 2008). Pentru prima dată un ministru agramat al învățământului a interzis pe bune să nu se mai fure.

  

Concluzie: majoritatea celor 65 cu nota maximă au recunoscut că vor pleca în străinătate, lăsându-ne singuri cu loazele de nota 1. Trădători!  arexclama alesul țării. Domnia sa a încasat în plin un 7.40 la bacalaureat, orice numai să nu lase țara de izbeliște.    

 Verso:nu trebuie uitat atletismul neplătit al profesorilor supraveghetori care au stat ore întregi in picioare, plimbându-se printre băncile liceenilor.

Ultima modificare în Miercuri, 06 Iulie 2011 20:07
Mai multe articole din această categorie: « Nu deranjați inutil
Login to post comments
sus

Abonati-va la fluxul RSS Abonati-va la newsletter!In curand!!!Urmareste-ne pe Facebook!Urmareste-ne pe YouTubeUrmareste-ne pe Twitter!

 
ziare