gototopgototop
Marţi, 01 Martie 2011 10:30

Ford B-Max produs în Craiova, prezentat oficial la Geneva

Scris de  Andreea Butescu
Evaluează
(0 voturi)

Ieri seară, în avanpremiera Salonului Auto de la Geneva, a fost lansat oficial monovolumul de clasă mică Ford B-Max. Modelul va fi fabricat doar în România, la Craiova.
 

B-MAX va fi construit pe aceeași platformă cu a modelului Fiesta, dar aspectul vehicului este asemănător cu C-Max. Va fi mai lung și mai înalt față de Fiesta în cinci uși cu aproximativ 10 centimetri, potrivit Mediafax. Stâlpul central B nu este inclus în construcția modelului, iar ușile din spate se deschid prin rabatare spre portbagaj. Mașina va fi disponibilă pe piață, printre altele, cu o motorizare turbo pe benzină de 1 litru (EcoBoost). Puterea motorului nu a fost încă anunțată.

 Prototip B-Max, sursa: 0-100.ro

                                                                                                
  
Stephen Odell, președintele Ford Europa, spune că B-Max se adresează familiilor tinere care vor "un automobil polivalent, spațios și modern".
Primele mașini, de pre-serie, vor fi produse în a doua jumătate a acestui an, dar producția în masă va începe abia în 2012, potrivit oficialilor Ford, citați de 0-100.ro.
Ford are ca țintă producerea a 150.000 unități B-Max anual la Craiova.
Noul model va intra în competiție cu Opel Meriva, minivan-ul cel mai bine vândut în ultimii ani, în Europa.
La eveniment a participat și Călin Popescu Tăriceanu, fost premier al României.
 
Ultima modificare în Marţi, 01 Martie 2011 11:35
Andreea Butescu

Andreea Butescu

Social Profiles

Login to post comments
sus

Abonati-va la fluxul RSS Abonati-va la newsletter!In curand!!!Urmareste-ne pe Facebook!Urmareste-ne pe YouTubeUrmareste-ne pe Twitter!

 
ziare