gototopgototop
Luni, 28 Martie 2011 13:15

Ne pregatim de greva generala?

Scris de  Luminita Arusandei
Evaluează
(1 vot)

Ne pregătim de grevă generală?

 

  Cadrele didactice din Suceava şi Botoşani au pichetat astazi Ministerul Educaţiei. Aproximativ 150 de profesori afiliaţi la Federaţia Sindicatelor Libere din Invăţământ din cele două judeţe au protestat nemulţumiţi de neplata salariilor pe luna februarie.

 

 Cadrele didactice au venit în Capitală cu trei autocare şi spun că vor continua protestele dacă autorităţile nu găsesc o soluţie pentru rezolvarea problemelor lor salariale.

Liderii profesorilor spun că astfel de probleme vor apărea şi în restul judeţelor, pentru că banii pentru plata salariilor nu ajung decât până în luna octombrie.

Preşedintele FSLI Simion Hâncescu a declarat pentru Mediafax că “ Guvernul României îi împinge pe profesorii din cele două judeţe să rămână în grevă generală. Oamenii sunt disperaţi, iar acţiunile de protest pot scăpa oricând de sub control”.

O delegaţie a protestatarilor a fost primită de către ministrul Funeriu, însă negocierile nu au dus la nici un rezultat concret: practic şi neoficial, se va recurge la acelaşi artificiu care se face în fiecare an – se vor lua bani din trimestrul IV şi se vor aloca primului trimestru; numai că , din câte se spune, trimestrul IV oricum nu era acoperit.

Dar rămâne întrebarea: de ce au rămas aceste două judeţe fără bani în luna februarie? – mai ales că ambele judeţe sunt cunoscute ca fiind “portocalii”.

Un răspuns ar putea fi că dascălii au câştigat deja prin hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă cei 25% tăiaţi anul trecut, şi ca orice hotărâre executorie, ei s-au conformat. Bravo lor!!! Numai că Guvernul nici nu vrea să audă de aşa ceva, ei nu autorizat plăţile, deci şcolile, dacă au plătit, acum să se descurce.

Cadrele didactice din Botoşani din peste 20 de şcoli au fost vineri in a zecea zi de grevă generală, iar sute de profesori au pichetat Prefectura Botoşani, unde timp de două ore au scandat lozinci antiguvernamentale, ameninţând că nu vor intra la ore până nu-şi vor primi banii pe februarie.

In judeţul Suceava, greva a continuat în peste 30 de şcoli şi vineri, iar zeci de profesori au protestat în zona Palatului Administrativ, mărşăluind în cerc, deoarece nu  au avut autorizaţie de protest.

După cum ne-au obişnuit sindicatele din învăţământ, gălăgia este mare, însă când vine vorba de o grevă generală în toată ţara, nimeni nu mai protestează.

Aşadar, să ne tragem sufletul, pentru că o grevă în învăţământ nu vom avea prea curând, sau poate??????????

Ultima modificare în Luni, 28 Martie 2011 21:37
Login to post comments
sus

Abonati-va la fluxul RSS Abonati-va la newsletter!In curand!!!Urmareste-ne pe Facebook!Urmareste-ne pe YouTubeUrmareste-ne pe Twitter!

 
ziare