gototopgototop
Miercuri, 02 Martie 2011 20:40

Pe când românii din statele Uniunii Europene se luptă pentru supravieţuire, minoritatea maghiară doreşte autonomia

Scris de  Ionut Romeo Mazilu
Evaluează
(0 voturi)

  Chiar dacă parlamentarii europeni ar trebui sa slujească intereselor naţionale şi promovarea lor în cadrul Parlamentului European şi unor interese externe  se pare că domnul Laszlo Tokes nu ştie exact ce interese trebuie să susţină.

Acesta este de părere că :  Ungaria să protejeze minorităţile care trăiesc în zone cedate ţărilor învecinate, prin urmare doreşte acordarea autonomiei.

Comunităţile de maghiari din afara Ungariei vor supravieţui doar dacă le vor fi acordate autonomii "geografice, personale şi particulare", potrivit unei declaraţii a Consiliului Autonomiei maghiare, care a organizat miercuri o reuniune la sediul Parlamentului European din Bruxelles. Organizaţiile care fac parte din Consiliu vor folosi toate mijloacele legale în vederea obţinerii autonomiei pentru toţi maghiarii, care este "crucială pentru stabilitatea europeană", potrivit documentului.

Cei care au participat la această reuniune au ajuns la concluzia că ar trebui creată o cartă europeană care să aibă ca scop protejarea drepturilor minorităţilor etnice.

Comunităţile de maghiari vor ca oficialii ţărilor lor să înceapă negocierile privind problema autonomiei şi ele cer Uniunii Europene să sprijine eforturile lor, a adăugat Tokes.

Mai rămâne de văzut cât de mult ţin minţile strălucite care ne conduc la integritatea naţională sau sub pretextul drepturilor minorităţilor vor modifica articolul 1 din Constituţia României potrivit căruia : România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.

 

Sursa: mediafax

Ultima modificare în Miercuri, 02 Martie 2011 21:01
Login to post comments
sus

Abonati-va la fluxul RSS Abonati-va la newsletter!In curand!!!Urmareste-ne pe Facebook!Urmareste-ne pe YouTubeUrmareste-ne pe Twitter!

 
ziare