gototopgototop
Miercuri, 02 Martie 2011 17:43

Legea prostituţiei a fost respinsă ieri de Senat

Scris de  Catalin Paul Bondar
Evaluează
(1 vot)

Proiectul deputatului PDL, Silviu Prigoană, privind legalizarea prostituţiei a fost respins ieri de către Senat.

Raportul Comisiei juridice, de respingere a iniţiativei lui Prigoană, a fost votat de 89 de senatori, în timp ce şase au votat împotrivă, iar cinci s-au abţinut.

 

Proiectul autoriza activităţile cu caracter sexual (ACSA), persoanele care pot exercita astfel de activităţi, completarea corespunzătoare a nomenclatorului ocupaţiilor, precum şi locurile în care s-ar fi putut desfăşura aceste servicii, evindenţa celor ce le prestează, normele de igienă şi de autorizare.

De lăudat este opinia preşedintelui Comisiei juridice, Toni Greblă (PSD),  care a invocat opinia Bisericii Ortodoxe Române, care a transmis că aprobarea legii "ar putea încuraja destrăbălarea şi desfrâul", ţinând cont că vârsta minimă pentru acces la serviciile sexuale autorizate ar fi fost de 16 ani.

Acum că a fost adusă în discuţie şi a ajuns pe agenda de zi este de aşteptat  ca această problemă controversată să fie tot mai mediatiză cu timpul.

Proiectul lui Silviu Prigoană urmează să fie dezbătut şi de Camera Deputaţilor.

Ultima modificare în Miercuri, 02 Martie 2011 20:18
Login to post comments
sus

Abonati-va la fluxul RSS Abonati-va la newsletter!In curand!!!Urmareste-ne pe Facebook!Urmareste-ne pe YouTubeUrmareste-ne pe Twitter!

 
ziare