gototopgototop
Marţi, 01 Martie 2011 22:55

Parlamentarii români refuză să fie examinaţi de psihologi sau psihiatri

Scris de  Ionut Romeo Mazilu
Evaluează
(0 voturi)

Comisia pentru drepturile omului din Senatul României nu a dat aviz favorabil iniţiativei unor patru deputati independenţi care propuneau examinarea psihologică şi psihiatrică a celor care candidează pentru obţinerea de funcţii de demnitate publică.

 Avizul negativ a fost dat cu unanimitate de voturi din diferite motive mai mult sau mai puţin obiective iniţiatorilor acestui demers fiindu-le recomandata demisia de către senatorul PNL Puiu Haşotti.

"Tehnic, nu se poate face ceea ce propun aceşti parlamentari. Se încalcă dreptul la viaţă privată şi la confidenţialitatea vieţii private, ceea ce nu este deloc în regulă. Poate iniţiatorii ar trebui să dea dovadă dânşii, să ne prezinte la rândul lor, pentru prima dată, aceste certificate psihologice şi psihiatrice sau poate cel mai bine ar fi ca aceşti iniţiatori, parlamentari aşa-zis independenţi, să facă o propunere legislativă care să interzică migraţia politică. Sau, şi mai bine, să-şi dea demisia din Parlament" a declarat acesta.

Preşedintele Comisiei pentru drepturile omului, culte şi minorităţi din Senat, Gyorgy Frunda (UDMR) este de părere că aceste prevederi nu sunt în concordanţă cu Constituţia României şi de fapt prin ele ar avea loc o discriminare negativă.

Această propunere legislativă a fost iniţiată de senatorii independenţi Liviu Câmpanu, Sorin Serioja Chivu, Cezar Mircea Măgureanu şi Vasile Nedelcu.

Guvernul nu susţine adoptarea acestei iniţiative legislative.

Prin urmare acest demers nu este susţinut fie din dorinţa de a respecta în totalitate Constituţia României fie de teama rezulatelor ce pot recurge din aceste examinări

 

Sursa : Mediafax

Ultima modificare în Miercuri, 02 Martie 2011 10:27
Login to post comments
sus

Abonati-va la fluxul RSS Abonati-va la newsletter!In curand!!!Urmareste-ne pe Facebook!Urmareste-ne pe YouTubeUrmareste-ne pe Twitter!

 
ziare