gototopgototop
Luni, 28 Februarie 2011 13:23

Proiectul codului muncii-un pas inainte spre a deveni lege

Scris de  Luminita Arusandei
Evaluează
(2 voturi)

Astăzi Guvernul a aprobat varianta finală a Codului Muncii pe care l-a trimis deja la Parlament pentru a-si asuma răspunderea. Opozitia ameninţă cu moţiunea de cenzură. Boc nu renunţă şi nu se predă.

Proiectul a fost discutat de Executiv în prima lectură în şedinţa de miercuri, iar Guvernul a anunţat că aşteaptă avizul Consiliului Economic şi Social, inainte de a aproba documentul.Vineri reprezentanţii Guvernului şi cei ai sindicatelor au analizat noua formă a Codului Muncii, dar fară să ajungă la un acord in privinţa modificărilor.Opoziţia şi-a anunţat intenţia de a depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului, după angajarea răspunderii.

Noile prevederi îi nemulţumesc atât pe patroni cât şi pe sindicalişti, bineînţeles, pe articole diferite.

Printre cele mai importante modificări, menţionez următoarele:

·        Eliminarea contractului colectiv de muncă la nivel naţional care reglementează in momentul de faţă trei mari clauze negociate: securitatea în muncă, protecţia muncii şi salarizarea.

 

·        Prelungirea perioadelor de probă de la 30 de zile la 45 de zile şi a perioadei de preaviz de la 15 zile calendaristice la 20 de zile lucrătoare – adică aproximativ o lună calendaristică.

 

·        Perioada în care angajatorul trebuie să asigure salariaţilor concediul de odihnă neîntrerupt, pentru situaţiile în care concediul este programat fracţionat, se reduce de la 15 la 10 zile.

 

·        Patronul poate angaja în probă oricâte persoane vrea şi să renunţe la ele după expirarea perioadei de probă.

·        Un angajat nu poate munci mai mult de 48 de ore pe săptămână, iar perioada limită în care orele suplimentare se compensează cu ore libere plătite, se prelungeşte de la 30 la 60 de zile – deci ore de muncă mai multe pe săptămână, fără a mai fi considerate ore suplimentare, în plus,orele libere pe care ar trebui să ţi le acorde patronul, nu mai trebuie să ţi le dea in 30 de zile, ci în 60 de zile.

 

·        Contractul de muncă al participanţilor la protest poate fi suspendat, iar în caz de concedieri colective, angajatorul va putea încadra alte persoane pe posturile ramase vacante chiar de a doua zi – astfel se încearcă limitarea dreptului la grevă şi, cel mai important, statul are cel mai mult de câştigat pentru că va putea face concedieri collective oricând, oricum, fără a mai acorda plăţi compensatorii sau a mai reloca pe alte posturi pe cei disponibilizaţi. Să nu uităm că şi în anul 2011 statul va mai face concedieri, după cum s-a negociat cu FMI-ul.

 

·        Se abrogă articolul potrivit căruia, la încetarea celui de-al treilea contract pe perioadă determinată, angajatul va fi încadrat obligatoriu cu contract pe perioadă nedeterminată – deci adio stabilitate a locului de muncă şi a speranţei unui credit.

Acestea sunt doar câteva dintre prevederile noului cod al muncii, care, în opinia unor specialişti, seamănă foarte mult cu cel american. Dar, să nu uităm, că economia românească nu funcţionează pe sistem american, iar nivelul de dezvoltare a mediului de afaceri şi a culturii muncii atât la angajaţi cât si la angajatori, sunt la nivelul anilor ’60 faţa de cele din vest.

Deoarece nici sindicatele, nici patronatele nu dau semne de “afisare” a nemulţumirii, şi nici Opoziţia nu prea are şanse să treacă moţiunea de cenzură, unica noastră şansă, a “clasei muncitoare”, rămâne Curtea Constituţională. Totuşi să nu ne îmbătăm cu apă rece.

Ultima modificare în Luni, 28 Februarie 2011 15:46
Login to post comments
sus

Abonati-va la fluxul RSS Abonati-va la newsletter!In curand!!!Urmareste-ne pe Facebook!Urmareste-ne pe YouTubeUrmareste-ne pe Twitter!

 
ziare