gototopgototop
Sâmbătă, 26 Februarie 2011 20:11

Studenţii români iau atitudine: zacuscă şi murături în coletul pentru Ministerul Educaţiei

Scris de  Roxana Gorcioaia
Evaluează
(3 voturi)

Studenţii din cadrul Alianţei Naţionale a Organizaţiei Studenţeşti din România (ANOSR), săturaţi de indiferenţa MECTS, au hotărât să se pregătească de proteste majore. Astfel, tinerii din mai multe centre universitare din ţară vor demara luni greva japoneză, nemulţimiţi de prevederile noii legi a Educaţiei. 

 

  Nemulţumirile protestatarilor vizează lipsa celor 25 de procente în decizia modalităţii de desemnare a rectorului, precum şi în procesul de desemnare a acestuia indiferent de modalitatea de alegere. ANOSR reclamă şi lipsa celor 25 la sută în Consiliul de Administraţie al universităţilor. Altfel spus, studenţii nu mai au dreptul de a-şi vota rectorul şi nu mai deţin niciun cuvânt în Consiliul Administrativ. 
 

    Dacă luni studenţii Grevă studențivor purta banderole albe cu inscripţia "protestatari", marţi aceştia vor scoate pe geamuri cearşafurile şi vor lipi banere şi afişe pe camine. Joi, membrii ANOSR vor trimite la Ministerul Educaţiei un colet cu zacuscă, murături şi slănină, pentru a le arăta politicienilor adevărata condiţie socială a studenţilor din România. Membrii alianţei studenţeşti nu sunt dispuşi să cedeze şi consideră că drepturile studenţilor nu sunt negociabile. 

   Studenţii ieşeni vor solidariza cu cei din ţară. Un număr de şapte organizaţii studenţeşti din capitala Moldovei au fost mobilizate de ANOSR pentru a participa la protestele de săptămâna viitoare: Societatea Studenţilor Medicinişti (SSMI), Societatea Studenţilor Stomatologi (SSSI), Asociaţia Studenţilor Bioningineri (ASB), Societatea Studenţilor Farmacişti (SSFI), Liga Studenţilor Economişti (LSE), Liga Studenţilor Electrotehnişti (LSETH) şi Asociaţia Tinerilor Basarabeni (ATB).

   Mai mult, aceştia vor transmite următoarele mesaje pe telefoanele mobile şi pe reţelele de socializare: ”Ministru’ te consideră incapabil să votezi! Eşti de acord?! Dacă nu, alătură-te şi tu protestului www.organizatia.ro/ www.anosr.ro” sau “Totu’ pană la studenţi! Vrem 25%! Pe noi nu ne...FUneRIu! Drepturile studenţilor NU se negociază! Alătură-te protestului! www.organizatiata.ro/ www.anosr.ro”, precizează cuzanet.ro.

  Luni, 7 martie va avea loc greva generală în capitală, în faţa sediului Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS), la care vor participa un număr de 37 de asociatii studenţeşti, membre ale ANOSR. 

Ultima modificare în Luni, 28 Februarie 2011 13:21

Ultimele de la Roxana Gorcioaia

1 Comentariu

  • Link comentariu Alexandra Macsim Luni, 28 Februarie 2011 13:15 trimis de Alexandra Macsim

    Sunt cateva greseli in articol. Vom fi LUNI, 7 martie (nu vineri), in Bucuresti si sunt 37 organizatii care intra in protest, nu 47.

Login to post comments
sus

Abonati-va la fluxul RSS Abonati-va la newsletter!In curand!!!Urmareste-ne pe Facebook!Urmareste-ne pe YouTubeUrmareste-ne pe Twitter!

 
ziare