gototopgototop
Sâmbătă, 26 Februarie 2011 12:04

Cartele Prepay, cu buletinul

Scris de  Maria Claudia Margas
Evaluează
(0 voturi)

Deputatul Petru Movilă a iniţiat un proiect de lege care prevede obligaţia operatorilor de telefonie mobilă să ceară datele personale ale utilizatorilor.

Deputatul Petru Movilă a depus un proiect de lege prin care cere ca utilizatorii actuali să se prezinte la operatorii de telefonie mobilă cu buletinul sau cu paşaportul. După adoptarea legii, orice cartelă Prepay va putea fi achiziţionată doar dacă fiecare utilizator îşi declară datele personale.
Deputatul prevede şi amenzi cuprinse între 500 şi 5000 de lei, atât pentru utilizatorii Prepay, cât şi pentru operatorii de telefonie mobilă.
Sancţiunile se aplică pentru utilizatorii care nu îşi vor declara identitatea sau vor înstrăina serviciul fără notificarea operatorului de telefonie mobilă.
Petru Movilă îşi susţine iniţiativa dând ca exemplu ţări precum Germania, Italia, Danemarca, Letonia sau Bulgaria, unde colectarea datelor personale este obligatorie.
Deputatul reaminteşte faptul că peste 90% din apelurile la serviciul de urgenţă 112 sunt false, iar utilizatorii nu au putut fi identificaţi.  
 

Ultima modificare în Sâmbătă, 26 Februarie 2011 12:13
Login to post comments
sus

Abonati-va la fluxul RSS Abonati-va la newsletter!In curand!!!Urmareste-ne pe Facebook!Urmareste-ne pe YouTubeUrmareste-ne pe Twitter!

 
ziare