gototopgototop
Luni, 14 Februarie 2011 13:49

Miez de țigară

Scris de  Andreea Butescu
Evaluează
(5 voturi)

Zeci de vameşi şi poliţişti de frontieră au fost reținuți în ultimele zile, fiind acuzaţi de trafic de ţigări şi luare de mită. În acest context, polițiștii români de frontieră de la vama Sculeni au oprit întroducerea în țară a peste 2500 țigarete provenite din Republica Moldova.

În seara zilei de 12 februarie a.c., o moldoveancă în vârstă de 20 de ani a încercat să introducă în România, prin Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, 420  țigarete marca Winston cu timbru de acciză Republica Moldova. 
Conform unui Comunicat de presă al Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră (I.J.P.F.Iași), echipa formată din inspectorii vamali și polițiștii de frontieră au descoperit cantitatea de țigări nedeclarată ascunsă într-o pâine de casă și în bagajul personal al moldovencei Roxana C. Tânăra călătorea cu un autobuz cu ruta Chișinău- Iași.
Cu câteva ore înainte, prin același punct de trecere a frontierei, cetățeanul român Costel C., în vârstă de 30 de ani, a încercat să introducă în țară cantitatea de 2200 țigarete marca Plugarul, ascunse în subwoofer-ul unui autoturism înmatriculat în județul Iași.
Bunurile au fost ridicate în vederea confiscării. Atât moldoveanca, cât și românul au fost amendați de către inspectorii vamali cu suma de 5000 lei. 
 
 
 
 
 Notă
La sfârșitul lui decembrie 2010, doi subofițeri de la punctul de trecere al frontierei Albița au fost prinși cărând țigări de contrabandă cu mașinile de serviciu. 
În ianuarie a.c., s-a dovedit că Dan Florin Iancu, agent de șapte ani la Sectorul Poliției de Frontieră Huși, se deplasa cu mașina personală în Republica Moldova, de unde achiziționa țigările și le plasa pe piața neagră. 
La începutul lui februarie, s-a aflat că aproximativ 200 de baxuri de ţigări de contrabandă, provenite din Republica Moldova, erau introduse în ţară în 24 de ore prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Siret, iar vameşii şi poliţiştii de frontieră vizaţi de anchetă luau circa un  miliard de lei mită de la contrabandişti.
În acest moment, corupția definește frontierele României. Contrabandiștii de țigări și polițiștii care primesc mită nu mai sunt cazuri rare.  Nu ne rămâne altceva de făcut decât să ne bucurăm când unii dintre ei sunt prinși. Câteva cartușe de țigări descoperite la Sculeni nu schimbă situația generală. însă... toate au un început.
Credeţi că statul va reuşi să monitorizeze şi să stopeze acest fenomen? 
Ultima modificare în Luni, 14 Februarie 2011 15:12
Andreea Butescu

Andreea Butescu

Social Profiles

3 comentarii

 • Link comentariu Silviu Miercuri, 23 Februarie 2011 11:14 trimis de Silviu

  Ambii au primit aceasi amenda, desi marfa descoperita era in cantitati diferite Ma intreb acum: unde-i dreptatea?
  Cum sa stopeze STATUL acest fenomen, cand oamenii STATULUI fac parte din retele? Fata aia, poate mai castiga si ea 5 lei la 2 pakete de tigari, ca oricum mare lucru nu a bagat ilegal in tara (2 catuse daca am inteles eu bine). Ce drecu sa faca cu banii primiti de la parintii moldoveni? Isi ia 2 paini in Romania, apoi o saptamana sta fara un leu in buzunar.

  Bravi am fost, halal de noi acum!

 • Link comentariu Andreea Butescu Luni, 14 Februarie 2011 18:13 trimis de Andreea Butescu

  Românul s-a născut ingenios, nu poet :)

 • Link comentariu ionut Luni, 14 Februarie 2011 15:44 trimis de ionut

  alta varianta folosita de traficantii de tigari e "cu vaca". unul din ei leaga cartusele de tigari de vaca, iar altul asteapta vaca la capatul celalalt al granitei (asta pe langa vama, nu prin vama :P)

Login to post comments
sus

Abonati-va la fluxul RSS Abonati-va la newsletter!In curand!!!Urmareste-ne pe Facebook!Urmareste-ne pe YouTubeUrmareste-ne pe Twitter!

 
ziare