gototopgototop
Joi, 03 Martie 2011 11:28

Noi lucrări ce au ca scop modernizarea Iaşului

Scris de  Catalin Paul Bondar
Evaluează
(0 voturi)

În curând Iaşul se va transforma într-un şantier uriaş şi acest lucru se datorează faptului că se deschid şantierele Apa Vital şi amenajarea Bahluiului.

Vestea bună e că aceste proiecte sunt finanţate prin fonduri europene, dar nu putem ignora consecinţele acestor lucrări şi anume drumuri distruse sau aglomeraţie.

 

Propunerile societăţii ApaVital cu privire la amenajările de şantier în vederea executării unor lucrări de investiţii pe raza municipiului Iaşi au fost avizate de Comisia de circulaţie a municipiului.

Este vorba de investiţii în cadrul unui proiect de cica 140 milioane de euro, câştigat de regia de apă şi finanţat cu fonduri europene.

Astfel, Apa Vital intenţionează să lucreze pe străzi cum ar fi str. Costăchescu, str. Gheorghe Asachi, str. Lascăr Catargi, str. Codrescu, b-dul Carol I, str. Aurora, b-dul Păcurari, str. Octav Băncilă şi str. Petru Poni.

“Reţelele de apă şi canalizare de pe aceste străzi vor fi modernizate prin proiectul finanţat prin POS pe Mediu. Dânşii vor avea lucrări şi în zona Billa – Gară. Aceste lucrări sunt făcute din fonduri proprii şi nu vor afecta partea de carosabil modernizată în ultimii ani”, a declarat Mihai Chirica, directorul tehnic al Primăriei Municipiului Iaşi.

Acesta a mai afirmat că s-a dat aviz favorabil şi pentru şantierul necesar pentru amenajarea râului Bahlui, spre a fi utilizat la obţinerea autorizaţiei de construcţie.

“Din câte ştim de la proiectant, şantierul ar trebui sa înceapă teoretic pe data de 7 martie. Noi am stabilit cum trebuie să circule utilajele necesare lucrărilor, preponderent pe bulevardul Nicolae Iorga”, a completat Chirica.

Chiar dacă vom avea de suferit în timpul acestor lucrări, este de aplaudat faptul că Primăria Iaşi a reuşit să atragă fonduri europene, un capitol în care eram foarte deficitari până acum.

 

Sursa: Primăria Iaşi

Ultima modificare în Duminică, 06 Martie 2011 12:30
Login to post comments
sus

Abonati-va la fluxul RSS Abonati-va la newsletter!In curand!!!Urmareste-ne pe Facebook!Urmareste-ne pe YouTubeUrmareste-ne pe Twitter!

 
ziare