gototopgototop
Ionut Romeo Mazilu

Ionut Romeo Mazilu

Website URL:

Social Profiles

YouTube

Cutremurul cu magnitudinea de 8,9 grade care a lovit vineri nord-estul Japoniei s-a soldat cu cel puţin patru morţi şi cu mulţi răniţi. Imediat după aceasta a fost emisă o alerta de tsunami cu magnitudinea de 10 garde incluzând Japonia, Rusia, Insulele Mariane şi Filipine.

În această săptămână a fost aprobată de către Comisia de circulaţie a municipiului Iaşi  solicitarea unui agent economic care va avea ca scop construirea unui nou complex comercial pe bulevardul Chimiei nr. 2, în zona fostei fabrici de bere din Tudor Vladimirescu.

  Chiar dacă parlamentarii europeni ar trebui sa slujească intereselor naţionale şi promovarea lor în cadrul Parlamentului European şi unor interese externe  se pare că domnul Laszlo Tokes nu ştie exact ce interese trebuie să susţină.

Comisia pentru drepturile omului din Senatul României nu a dat aviz favorabil iniţiativei unor patru deputati independenţi care propuneau examinarea psihologică şi psihiatrică a celor care candidează pentru obţinerea de funcţii de demnitate publică.

 Curtea de Apel Bucureşti a fost sesizată de către Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) privitor la calitatea de colaborator al securităţii a artistului Ducu Bertzi.

 Investiţiile în modernizare sunt reduse fiindcă nu sunt bani. Iar cei care au fonduri, precum compania E.ON., preferă sa aloce sumele necesare extinderii reţelei, pentru că astfel se castigă noi clienţi, şi mai putin reabilitării. Pentru modernizare ar fi nevoie de zeci de miliarde de lei, iar în ritmul în care se aloca banii, lucrările de reparaţie şi modernizare vor aştepta cu anii.

Miercuri, 16 Februarie 2011 20:30

Nimeni nu este mai presus de lege (partea a doua)

 Dacă în prima parte am arătat ca banii te pot plasa deasupra legii, în această ultimă parte vom vedea încă o modalitate de a fi ocolit de pedepsele pentru faptele incriminatorii comise şi anume funcţia deţinută.

Probabil ar trebui ca să fie pusă o reclamă pe toate sursele mass-media care să spună ceva asemănător cu: vrei să nu ai nici o grijă, să poţi zbura cu maşina prin oraş liniştit, să faci slalom pe zebră şi eventual să mai trimiţi în lumea celor drepţi pe câte unul care are nesimţirea să nu sară din faţa maşinii şi cu toate acestea să nu ai nici macar permisul suspendat? Nici o problemă, obţine un număr albastru ce reprezintă Corp Diplomatic şi vei putea arăta tuturor că nu trebuie să se pună cu tine.

Joi, 10 Februarie 2011 10:41

Nimeni nu este mai presus de lege

Nimeni nu este mai presus de lege - Articolul 16, paragraful 2 din Constituţia României

Poate cea mai cunoscută pecepţie asupra legilor este aceea că au fost făcute pentru a fi încălcate, singura problemă în acest caz fiind faptul dacă eşti destul de bine sus-pus pentru a scăpa mereu de procese. Egalitatea în faţa legii începe să ţină cont mai mult de statutul social şi de funcţia deţinută.

  Proverbele aveau misiunea de a spune un adevăr într-un mod indirect, înţelepciunea poporului român dăinuind în timp. Dacă acum ceva timp zicala: cine are carte are parte, era cât se poate de reală, prezentul tinde să răstoarne orice este firesc şi nu numai.

  După primele zile de şcoală, deja întrebarea: ce vrei să te faci când vei fi mare devine obişnuită, iar răspunsurile tind spre ocupaţii măreţe ce desenează liniile perfecte ale viitorului în mintea unui copil, copil care nu are de unde să ştie de fapt deficienţele prezentului ce duc la imperfecţiunea viitorului.

  Probabil cei care au statutul de aleşi nu prea ştiu faptul că succesul unui viitor se află în prezent, de aceea ei vorbesc despre viitor distrugând prezentul. Deja sunt mai mult decât cunoscute şcolile care vor să arate că savantul Newton are dreptate în totalitate privitor la legea atracţiei gravitaţionale şi stau aproape să se dărâme peste elevi. Desigur aceste şcoli se află în locuri inutile, în sate. Doar nu putem susţine că ne dorim şcoli noi în locuri unde nu se află “crema” societăţii, adevărata valoare este în oraşe şi în cartiere rezidenţiale. Însă cei care nu susţin aceste lucruri, probabil nu au minimul necesar de cultură pentru că: Ion Creangă, Mihai Eminescu, Ion Luca Caragiale şi alţi coloşi ai culturii romăneşti s-au născut în satele româneşti şi nu în oraşe cu un statut social strălucit. Lucian Blaga ne spune: veşnicia s-a născut la sat, noi încercăm să uităm acest lucru zilnic.

Abonati-va la fluxul RSS Abonati-va la newsletter!In curand!!!Urmareste-ne pe Facebook!Urmareste-ne pe YouTubeUrmareste-ne pe Twitter!

 
ziare