gototopgototop
 Catalin Paul Bondar

Catalin Paul Bondar

Website URL:

Ieri, 3 martie, a avut loc conferinţa de presă a Partidului Verde la care au participat preşedintele executiv Mugur Mihăescu, vicepreşedintele Ovidiu Iane şi purtătorul de cuvânt al partidului, Toni Mornoc.

În curând Iaşul se va transforma într-un şantier uriaş şi acest lucru se datorează faptului că se deschid şantierele Apa Vital şi amenajarea Bahluiului.

Vestea bună e că aceste proiecte sunt finanţate prin fonduri europene, dar nu putem ignora consecinţele acestor lucrări şi anume drumuri distruse sau aglomeraţie.

Proiectul deputatului PDL, Silviu Prigoană, privind legalizarea prostituţiei a fost respins ieri de către Senat.

Raportul Comisiei juridice, de respingere a iniţiativei lui Prigoană, a fost votat de 89 de senatori, în timp ce şase au votat împotrivă, iar cinci s-au abţinut.

Marţi, 01 Martie 2011 12:20

Manifestaţii de amploare în Yemen

 O manifestatie masiva a invadat  centrul Sanaa, la apelul opozitiei, pentru a cere plecarea de la putere a presedintelui yemenit Ali Abdallah Saleh. Seful statului a acuzat Israelul si SUA ca orchestreaza protestele din lumea araba.

Luni, 28 Februarie 2011 16:38

Garcea a ajuns preşedintele Verzilor

Actorul Mugur Mihăescu, cunoscut  mai mult sub pseudonimul de Garcea a devenit preşedinte executiv al Partidului Verde.

Sâmbătă, 26 Februarie 2011 14:39

Muammar Gaddafi ameninţă că va arde Libia

  Muammar Gaddafi nu are de gând să se predea. Într-o apariţie televizată a ameninţat că dacă protestele nu vor înceta va arde Libia.

   "Voi arde toată Libia. Pregătiţi-vă să apăraţi Libia. Vom învinge orice încercare de cucerire a ţării. Poporul libian mă iubeşte", a declarat Gaddafi.

   Imediat după perioada comunistă, în România au apărut soluţii pentru vechile probleme, cât şi pentru cele noi. Problema minorităţilor a apărut după prăbuşirea regimului comunist şi au fost mediatizate tot mai mult după ce România a decis să adere la Uniunea Europeană. În încercarea de a adopta politici şi programe pentru a integra comunitatea romă au apărut unele piedici şi probleme atât din partea minorităţii cât şi din partea guvernului.

Miercuri, 16 Februarie 2011 13:07

Etnobotanicele, nu doar un simplu drog

Nu mi-e deloc uşor  să scriu despre acest subiect. Ideea e că mă obsedează de luni întregi şi tot ma chinui încercând să găsesc o soluţie. De fapt mai mult mă îngrijorează decât mă obsedează. Este vorba despre consumul de etnobotanice. Nu cred că mai are sens să  vă mai explic ce înseamnă etnobotanicele sau să mă ocup de o istorie a acestor droguri, despre cum au apărut ele, fiindcă aceste lucruri sunt arhicunoscute.

Miercuri, 09 Februarie 2011 23:05

Facultatea - vise, maturizare, speranţe

 

După ce am dat B.A.C.-ul m-am hotărât cu greu la ce facultate să dau mai departe. Pe atunci nu prea ştiam ce înseamnă facultatea şi studenţia, dar îmi construiam planuri îndrăzneţe şi visuri curajoase.

Joi, 03 Februarie 2011 00:25

Cântecul îngheţat de pe Lăpuşneanu

 

Ţin minte că pe la începutul iernii, încă de prin toamnă chiar, se vehicula că iarna asta va fi foarte friguroasă, cică cea mai friguroasă iarnă din ultimii cinci sute de ani. Până acum însă, nu a fost deloc aşa, a fost o iarnă destul de blândă. Totuşi, în ultimele zile vremea s-a cam răcit şi deşi nu s-a ajuns la temperaturile apocaliptice preconizate, gerul a pus uşor, uşor stăpânire peste întregul oraş.

Într-o astfel de seară friguroasă mă plimbam îngheţat pe bulevardele reci şi deprimante ale Iaşului. Fără să vreau aproape, am ajuns pe Lăpuşneanu.

Lăpuşneanu e strada mea preferată din tot Iaşul. De fiecare dată când păşesc pe străduţa asta strâmtă ce adineauri era cea mai circulată arteră, mă trec fiori. Parcă e ruptă pur şi simplu din alte vremuri. Până şi lumea care trece pe această stradă pare diferită, dar diferită doar în timpul în care se află în această zonă.

Un prieten zicea odată că strada Lăpuşneanu îl fascinează pur şi simplu fiindcă zilnic trec pe aici artişti, poeţi, pictori deghizaţi în oameni obişnuiţi.

Abonati-va la fluxul RSS Abonati-va la newsletter!In curand!!!Urmareste-ne pe Facebook!Urmareste-ne pe YouTubeUrmareste-ne pe Twitter!

 
ziare