gototopgototop
Sâmbătă, 12 Februarie 2011 19:47

Azerbaidjanul amenință că va folosi forţa armată pentru a obţine din nou enclava Nagorno-Karabah

Scris de  Teodora Olteanu
Evaluează
(0 voturi)

Militari din Azerbaidjan se pregătesc pentru a restabili suveranitatea azeră asupra mult-disputatei enclave Nagorno-Karabah, cu populatie majoritar armeană, cât și asupra zonelor adiacente, care au fost sub ocupaţie armeană din 1990, după războiul dintre Azerbaidjan şi Armenia, potrivit ministrului apărării.

"Toate statele se acționează la fel în astfel de situaţii şi nimeni nu poate să învinuiască  Azerbaidjanul," a declarat Safar Abiyev, ministrul apărării, la o întâlnire a co-preşedinţilor Grupului de la Minsk, un organism de mediere înfiinţat de către Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa.

Abiyev a mai afirmat că eforturile Grupului de la Minsk ar fi inutile, dar că Azerbaidjanul ar avea încă speranţa că organismul OSCE ar fi în măsură să își arate puterea de mediator al păcii. O soluţie în urma negocierilor ar fi imposibilă, fără plecarea forţelor militare din Azerbaidjan, a mai adăugat acesta.

 Anterior, Igor Popov, oficial al Grupului de la Minsk, Robert Bradtke din Statele Unite şi Bernard Fassier din Franţa, s-au întâlnit cu preşedintele azer Ilham Aliyev. Cu o zi înainte, discuții în acest sens au fost dezbătute la Erevan, cu preşedintele Serzh Sargsyan, ministrul de externe Edvard Nalbandyan şi Ministrul Apărării, Seyran Ohanyan.

 Dispute între militari azeri şi separatiştii armeni au sporit de-a lungul timpului tensiunea în zonă, în condiţiile în care autorităţile nu au ajuns la un acord cu privire la statutul regiunii, zona ramânând în continuare pe harta conflictelor înghețate.

 

 SURSA: Interfax

Ultima modificare în Sâmbătă, 12 Februarie 2011 23:34
Login to post comments
sus

Abonati-va la fluxul RSS Abonati-va la newsletter!In curand!!!Urmareste-ne pe Facebook!Urmareste-ne pe YouTubeUrmareste-ne pe Twitter!

 
ziare